Παραλία Πρέβελη

Παραλία Πρέβελη

Η παραλία και η λίμνη της Πρέβελης είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφθεί κανείς - περίπου 35χλμ. Νότια του Ρεθύμνου και 10χλμ. Ανατολικά του Πλακιά – ένα παραδεισένιο τοπίο που το κάνει να αξίζει τη φήμη του. Ονομάζεται επίσης και “Φοινικόδασος” ή “Φοίνικας”, λόγω των φοινικόδεντρων που απλώνονται κατά μήκος του Μεγάλου Ποταμού, το οποίο εξέρχεται από το Κρουταλιώτικο Φαράγγι και καταλήγει στην αμμώδη παραλία της Πρέβελης. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη λόγω του ότι ανήκει σε προστατευόμενη περιοχή. Στο ανατολικό τμήμα της θάλασσας υπάρχει μία μεγάλη πέτρα με σχήμα καρδιάς, η οποία σε συνδυασμό με τη θέα του Λιβυκού πελάγους, του ποταμιού και του φαραγγιού, καθιστά την Πρέβελη ένα από τα πιο ρομαντικά αξιοθέατα της Κρήτης.

Η Πρέβελη είναι επίσης δημοφιλής για την Πατριαρχική Μονή πουπεριλαμβάνει δύο κύρια παρεκκλήσια, το ερειπωμένου μοναστήρι του Άη Γιάννη του Βαπτιστή και τη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

Υπάρχουν δύο τρόποι πρόσβασης, είτε με μικρά καραβάκια από την Αγία Γαλήνη και τον Πλακιά ή με αυτοκίνητο από το Μοναστήρι της Πρέβελης (στη δυτική πλευρά) ή από το Δριμισκιανό Αμμούδι (στην ανατολική πλευρά). Ο πλέον διαδεδομένος τρόπος είναι με καραβάκι. Η πρόσβαση με αυτοκίνητο αφορά στους πιό περιπωτειώδεις, αφού ακολουθεί πεζοπορία στο βουνό.

back to top