Όροι ενοικίασης

1. Όροι και Προϋποθέσεις Ενοικίασης

Η ημέρα ενοικίασης υπολογίζεται μέσω 24ωρης βάσης, με μία περίοδο χάριτος 2 ωρών κατόπιν της δηλωμένης ώρας επιστροφής ή παραλαβής του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση καθυστερημένης επιστροφής, άνω των 2 ωρών, τότε χρεώνεται άλλη μία ημέρα ενοικίασης.
Ο ενοικιαστής και όποιοι επιπλέον οδηγοί πρέπει να είναι κάτοχοι Ευρωπαϊκού ή Διεθνούς Διπλώματος Οδήγησης, το οποίο να έχει εκδοθεί τουλάχιστον 1 χρόνο νωρίτερα από την ημέρα παραλαβής του αυτοκινήτου. Διαφορετικά, η εταιρεία NM Rental Cars έχει το δικαίωμα να μην παραδώσει το αυτοκίνητο στον ενοικιαστή. Παρακαλώ σημειώστε ότι οι εικόνες στις κατηγορίες των αυτοκινήτων, είναι ενδεικτικές και αυτό που θα παραλάβει ο πελάτης θα είναι ίδιο ή παρόμοιο, αναλόγως διαθεσιμότητας κατά την παραλαβή. 

Όλες οι επιπλέον χρεώσεις πληρώνονται τοπικά κατά την άφιξη και καμία από αυτές δεν περιλαμβάνεται στο κόστος ενοικίασης. Δεν θα παρέχονται υπηρεσίες σε μη επιβεβαιωμένες κρατήσεις ή μερικώς χρησιμοποιημένα δελτία ενοικίασης. Ο ενοικιαστής θα πρέπει επίσης να κατέχει και να παρουσιάσει το δελτίο ενοικίασης ή τον αριθμό επιβεβαίωσης κράτησης στον αντιπρόσωπό μας, για να παραλάβει το αυτοκίνητο.

Για παραλαβές και επιστροφές στους σταθμούς της NM Rental Cars δεν υπάρχει έξτρα χρέωση.

Για παραλαβές και επιστροφές σε άλλες διαθέσιμες τοποθεσίες, εφαρμόζεται επιπλέον χρέωση για κάθε υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, η οποία πληρώνεται προκαταβολικά, αναλόγως την τοποθεσία.
 

Για παραλαβές και/ή επιστροφές εκτός του ωραρίου λειτουργίας (00:00-08:00), υπάρχει μία επιπλέον χρέωση που εφαρμόζεται ως 'υπηρεσία εκτός ωραρίου', η οποία τιμολογείται στα 20.00€ με ΦΠΑ. Παρακαλώ σημειώστε, ότι η υπηρεσία 'εκτός ωραρίου' θα πρέπει να αιτηθεί κατά την ώρα πραγματοποίησης της κράτησης. 

Παρακαλώ σημειώστε ότι η μετακίνηση του αυτοκινήτου εκτός Κρήτης δεν επιτρέπεται, καθώς δεν καλύπτεται από καμία παρεχόμενη ασφάλεια, για οποιαδήποτε φθορά κατά τη μετακίνηση με το πλοίο. Μπορεί μόνο να επιτραπεί με μία υπογεγραμμένη άδεια από την εταιρεία NM Rental Cars με τον όρο ότι το όχημα θα επιστραφεί σε μία από τις τοποθεσίες της NM Rental Cars. Οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια που μπορεί να προκληθεί κατά τη μετακίνηση του οχήματος με το πλοίο δεν καλύπτεται και είναι υπ' ευθύνη του ενοικιαστή.

Σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία, όλα τα Εθνικά Διπλώματα Οδήγησης που έχουν εκδοθεί στις παρακάτω χώρες, είναι αποδεκτά στην Ελλάδα:
Αζερμπαϊτζάν, Ακτή Ελεφαντοστού, Αλβανία, Αρμενία, Αυστρία, Βέλγιο, Βενεζουέλα (Βολιβαριανή Δημοκρατία), Βιετνάμ, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Γκάνα, Γουϊάνα, Δανία, Δημοκρατία της Κορέας, Δημοκρατία Μολδαβίας, Ελλάδα, Εκουαδόρ, Ελβετία, Εσθονία, Ζιμπάμπουε, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας, Ινδονησία, Ιράν (Ισλαμική Δημοκρατία), Ιράκ, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κάβον Βέρντε, Καζανκστάν, Κατάρ, Κένυα, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Κιργιζία, Κόστα Ρίκα, Κούβα, Κουβέϊτ, Κροατία, Λαϊκη Δημοκρατία του Κονγκό, Λετονία, Λευκορωσία, Λιβερία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μαυροβούνιο, Μεξικό, Μόνακο, Μονγκολία, Μορόκο, Μπαχάμες, Μπαχρέιν, Μυανμάρ, Νίγηρας, Νιγηρία, Νορβηγία, Νότια Αφρική, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουζμπεκιστάν, Ουκρανία, Ουρουγουάη, Πακιστάν, Περού, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρώσικη Ομοσπονδία, Σαν Μαρίνο, Σαουδική Αραβία, Σενεγάλη, Σερβία, Σεϋχέλλες, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Ταϊλάνδη, Τατζικιστάν, Τουρκία, Τουρκμενιστάν, Τσέχικη Δημοκρατία, Τυνησία, Φινλανδία, Φιλιππίνες, Χιλή.
Οποιαδήποτε Διπλώματα Οδήγησης, που έχουν εκδοθεί σε χώρες που δεν αναφέρονται παραπάνω, δεν είναι αποδεκτά στην Ελλάδα, οπότε μία Διεθνής Άδεια Οδήγησης (Διεθνές Δίπλωμα Οδήγησης) στο όνομα του οδηγού θα πρέπει να συνοδεύει το ισχύον Δίπλωμα Οδήγησης.

Δίπλωμα Οδήγησης, Διαβατήριο ή Ταυτότητα και ισχύουσα Πιστωτική Κάρτα, στο όνομα του οδηγού είναι απαραίτητο να προσκομισθούν κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου. Παρακαλώ σημειώστε, ότι το όνομα του ενοικιαστή πρέπει να γράφεται ακριβώς το ίδιο σε όλα τα έγγραφα. Το Δίπλωμα Οδήγησης του κύριου και του πρόσθετου οδηγού (-ών), θα πρέπει να έχει εκδοθεί τουλάχιστον ένα χρόνο πριν από την ημερομηνία παραλαβής του αυτοκινήτου. Ο οδηγός/-οι θα πρέπει να είναι κάτοχοι διπλώματος οδήγησης που να έχει εκδοθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ή μία Διεθνής Άδεια Οδήγησης που θα πρέπει να συνοδεύει ένα ισχύον Δίπλωμα Οδήγησης του οδηγού. Επιπλέον καθημερινή χρέωση εφαρμόζεται για κάθε πρόσθετο οδηγό, η οποία πληρώνεται κατά την άφιξη.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Δίπλωμα Οδήγησης θα πρέπει να έχει εκδοθεί τουλάχιστον 12 μήνες πριν την ημερομηνία παραλαβής του αυτοκινήτου. Για Διπλώματα οδήγησης που έχουν εκδοθεί σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει ο οδηγός να είναι κάτοχος και μίας Διεθνούς Άδειας Οδήγησης η οποία απαραιτήτως θα συνοδεύει το ισχύον Δίπλωμα Οδήγησης που έχει. Το ίδιο ισχύει για πολίτες της Αμερικής και του Καναδά καθώς και για πολίτες της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας.

Ο ενοικιαστής και ο οδηγός θα πρέπει να είναι άνω των 21 ετών και έως 75 ετών. Για τις κατηγορίες SUV, 7-θέσιο, 9-θέσιο και Κατηγορία Ε, ο ενοικιαστής/οδηγός θα πρέπει να είναι άνω των 25 ετών κατά την ημερομηνία παραλαβής του αυτοκινήτου. Ένα ισχύον Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Οδήγησης ή Διεθνής Άδεια Οδήγησης, που να έχουν εκδοθεί τουλάχιστον ένα ημερολογιακό έτος πριν την ημερομηνία της ενοικίασης είναι απαραίτητο. Διαφορετικά, ο ενοικιαστής δεν θα παραλαμβάνει το όχημα.
Υπάρχει ωστόσο ένα επιπλέον τέλος, για όλους τους νέους οδηγούς (από 21 έως 24 ετών), και για τους ηλικιωμένους , (από 75 ετών και άνω), όπως φαίνεται στον πίνακα παρακάτω, το οποίον πληρώνεται τοπικά:

Car Groups

1 μέρα

2 ημέρες

3+ ημέρες

Τέλος για Νέο Οδηγό

A-E, AT1, AT2 

21€

21€

7€ ανά ημέρα

SUV, AT3  

27

27

9€ ανά ημέρα

Τέλος για Ηλικιωμένο οδηγό

All Car Groups

15

15

 5€ ανά ημέρα

(ΦΠΑ συμπεριλαμβάνεται)

Επιπροσθέτως, είναι υποχρεωτικό για τους νέους οδηγούς να αγοράσουν την Πλήρη Ασφάλιση, ώστε να τους επιτραπεί να ενοικιάσουν ένα αυτοκίνητο και η επιπλέον αυτές χρεώσεις θα πληρωθούν τοπικά κατά την άφιξη,

Οποιοσδήποτε οδηγός με ισχύον Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Οδήγησης ή ισχύουσα Διεθνής Άδεια Οδήγησης (συνοδευόμενη με το ισχύον Δίπλωμα Οδήγησης) καθώς και συμμορφούμενος με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, μπορεί να προστεθεί ως δεύτερος οδηγός με μία επιπλέον χρέωση των 2€ ανά ημέρα (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Το ίδιο ισχύει και για δεύτερο επιπλέον νέο οδηγό, αγοράζοντας την Πλήρη Ασφάλιση καθώς το επιπλέον τέλος για νέους οδηγούς, ισχύει και στην περίπτωση πρόσθετου οδηγού μικρής ηλικίας.

Η ελάχιστη ενοικίαση στη NM Rental Cars είναι 24 ώρες, η οποία ορίζεται ως μία (1) ημέρα ενοικίασης

Παρέχεται δωρεάν ακύρωση είτε πρόκειται για προπληρωμένες είτε για μη προπληρωμένες κρατήσεις. Παρακαλώ σημειώστε ότι όλες οι αλλαγές εξαρτώνται από την διαθεσιμότητα και υπόκεινται στην τρέχουσα τιμή ενοικίασης. Όλες οι αλλαγές θα πρέπει να αιτούνται τουλάχιστον μία ημέρα πριν την ημέρα ενοικίασης και ένα email επιβεβαίωσης ή κάποια άλλη γραπτή ειδοποίηση υπογεγραμμένη από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της NM Rental Cars, θα πρέπει να παραλαμβάνεται από τον ενοικιαστή. Οι ενοικιαστές μπορούν να επικοινωνούν με το προσωπικό μας μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης info@email.com ή στα τηλέφωνα +30 2800 000000, +30 6900 000000 για οποιαδήποτε αλλαγή ή αίτημα ακύρωσης.
Παρακαλώ σημειώστε ότι όλες οι επεκτάσεις θα πρέπει επίσης να είναι επιβεβαιωμένες και υπογεγραμμένες από εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους της NM Rental Cars, μέσω email ή τηλεφωνικής επικοινωνίας.
Αν εμφανιστεί οποιαδήποτε διαφορά στο κόστος ενοικίασης και/ή επιπλέον χρεώσεις μετά από κάθε αλλαγή, ο ενοικιαστής θα χρεωθεί για αυτό αντίστοιχα. Όλοι οι ενοικιαστές μπορούν να κάνουν επέκταση μέσω τηλεφωνικής ειδοποίησης μόνο μία φορά. Για επιπλέον επεκτάσεις, ο ενοικιαστής θα πρέπει να επικοινωνήσει με την NM Rental Cars μέσω email και να αναμένει επιβεβαίωση από την εταιρεία.
Για κρατήσεις που γίνονται μέσω συνεργαζόμενων εταιρειών, η NM Rental Cars δεν μπορεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε αλλαγή, ακύρωση, επέκταση ή οτιδήποτε άλλο. Σε αυτήν την περίπτωση, ο ενοικιαστής θα πρέπει να επικοινωνεί απευθείας με την εταιρεία μέσω της οποίας έκανε την κράτηση. Σε περίπτωση οποιασδήποτε καθυστέρησης ή άλλης περίπτωσης ο ενοικιαστής θα πρέπει να ενημερώσει την εταιρεία ή τον αντιπρόσωπό μας μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού μηνύματος, τουλάχιστον 24 ώρες πριν την ώρα παραλαβής, ώστε να κρατήσουν το όχημα. Εάν δεν υπάρχει τέτοια ενημέρωση και περάσει η περίοδος χάριτος των 2 ωρών, τότε η NM Rental Cars έχει το δικαίωμα να μην παραδώσει το όχημα και να σημειώσει την κράτηση ως ‘non-show’.

Εάν ο πελάτης προβεί σε κάποια αλλαγή από την οποία θα προκύψει ένα υψηλότερο κόστος ενοικίασης, ο ίδιος θα πρέπει να πληρώσει το ποσό της διαφοράς. Ωστόσο, αν με κάποια αλλαγή που θα κάνει ο πελάτης στην κράτησή του προκύψει χαμηλότερο κόστος, δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων της διαφοράς. Σε προπληρωμένες κρατήσεις, εάν ο πελάτης επιστρέψει το αυτοκίνητο νωρίτερα από την ορισμένη ημερομηνία ή/και ώρα επιστροφής, για προσωπικούς του λόγους, τότε δεν υπάρχει επίσης επιστροφή χρημάτων για τις ‘αχρησιμοποίητες’ ημέρες ή ώρες.

Ο ενοικιαστής πρέπει να επιστρέψει το όχημα στην συμφωνημένη τοποθεσία και ημερομηνία, όπως ορίζεται στο Συμβόλαιο Ενοικίασης. Διαφορετικά, μπορεί να εφαρμοσθούν ποινές στον ενοικιαστή. Για επιστροφή του οχήματος σε διαφορετική τοποθεσία, κατόπιν νέας συμφωνίας, ένα επιπλέον κόστος μπορεί να εφαρμοσθεί. Στην περίπτωση που ο ενοικιαστής επιστρέφει το όχημα σε διαφορετική τοποθεσία από την συμφωνημένη, χωρίς άδεια από την εταιρεία, τότε μπορεί να εφαρμοσθεί ένα ειδικό τέλος στον ενοικιαστή, όπως αυτό ορίζεται από την εταιρεία NM Rental Cars.

Είναι απαραίτητη η προσκόμιση μίας πιστωτικής ή χρεωστικής ή οιουδήποτε άλλου τύπου κάρτας χρέωσης στο όνομα του ενοικιαστή για το ποσό απαλλαγής που χρειάζεται να δεσμευθεί κατά την ενοικίαση ενός οχήματος. Αυτό το ποσό επιστρέφεται εξ’ ολοκλήρου μετά την επιστροφή του οχήματος εφόσον δεν υπάρχουν ζημιές ή οποιαδήποτε απώλεια. Παρακαλώ σημειώστε ότι το ποσό αυτό μπορεί να μην επιστραφεί αμέσως μετά την επιστροφή του οχήματος, καθώς οφείλεται στον εκδότη (τράπεζα) της κάρτας του εκάστοτε ενοικιαστή. Όλες οι μεγάλες πιστωτικές κάρτες είναι αποδεκτές (Visa & Mastercard).
Εάν η κάρτα του ενοικιαστή δεν είναι έγκυρη ή αποδεκτή, ή έχει ανεπαρκές κεφάλαιο από το απαιτούμενο, τότε η εταιρεία NM Rental Cars έχει το δικαίωμα να μην παρέχει το όχημα στον ενοικιαστή.

Μπορεί να γίνει είτε μετρητοίς είτε με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα. Μία πιστωτική κάρτα στο όνομα του ενοικιαστή είναι απαραίτητη ως εγγύηση σε περίπτωση μη αγοράς της Πλήρους Ασφάλισης. Ένα ποσό εγγύησης το οποίο εξαρτάται από την κατηγορία του οχήματος, θα δεσμευθεί στην πιστωτική ή χρεωστική κάρτα του οδηγού στην αρχή της ενοικίασης, και αυτό το ποσό δεν είναι πλέον διαθέσιμο για οποιαδήποτε άλλη χρήση. Επιστρέφοντας το αυτοκίνητο χωρίς ζημιές, το ποσό επιστρέφεται εξ’ ολοκλήρου αλλά χρειάζεται περί τις 15 ημέρες, αναλόγως την τράπεζα στην οποία έχει εκδοθεί η κάρτα. Η εταιρεία NM Rental δεν είναι υπεύθυνη για οποιεσδήποτε χρεώσεις, ανεπαρκή κεφάλαια και τέλη τραπέζης που σχετίζονται με αυτήν την διαδικασία.

Στην ιστοσελίδα μας υπάρχει η δυνατότητα να προπληρωθεί το συνολικό κόστος ενοικίασης μέσω πιστωτικής κάρτας, η οποία θα πρέπει να είναι στο όνομα του οδηγού και να προσκομισθεί επίσης κατά την παραλαβή του οχήματος. Εάν είναι χρεωστική κάρτα ή οποιουδήποτε άλλου τύπου κάρτα, τότε ο οδηγός πρέπει επίσης να υποδείξει και μία προσωπική πιστωτική κάρτα κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την εγγύηση, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.

Ίδια στάθμη καυσίμου στο ντεπόζιτο. Θα εφαρμοσθεί τέλος ανεφοδιασμού, εάν ο ενοικιαστής επιστρέψει το αυτοκίνητο με λιγότερο καύσιμο. Επίσης, θα χρεωθεί για το καύσιμο που λείπει.

Παιδικά καθίσματα
Υπάρχουν διαθέσιμα παιδικά καθίσματα για όλες τις ηλικίες, σύμφωνα με το βάρος, με ένα επιπλέον κόστος 2€ ανά ημέρα (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), το οποίο πληρώνεται τοπικά. Ίδια χρέωση ισχύει και για δεύτερο παιδικό κάθισμα.

Σύστημα Πλοήγησης
Είναι διαθέσιμο για όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων, κατόπιν αιτήματος, με μία επιπλέον χρέωση 4€ ανά ημέρα (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), το οποίο πληρώνεται τοπικά. 

Παρακαλώ σημειώστε ότι όλες οι επιπλέον παροχές και εξοπλισμοί είναι διαθέσιμοι κατόπιν αιτήματος που θα πρέπει να γίνει κατά τη στιγμή της κράτησης και θα πρέπει να πληρωθεί τοπικά. Όλες οι εν λόγω χρεώσεις δεν συμπεριλαμβάνονται στο κόστος ενοικίασης και αγοράζονται ως αναφέρθηκε κατόπιν αιτήματος βάσει διαθεσιμότητας.

Ένα ποσό απαλλαγής είναι απαραίτητο να δεσμευθεί στην πιστωτική κάρτα του ενοικιαστή έτσι ώστε να υπάρχει οικονομική κάλυψη σε περίπτωση ζημιάς, εάν δεν έχει αγορασθεί η Πλήρης Απαλλαγή Ευθύνης Ζημιών (SCDW). Εάν το όχημα επιστραφεί χωρίς ζημιές, το ποσό απαλλαγής επιστρέφεται εξ’ ολοκλήρου σε περίπου 15 ημέρες ή και παραπάνω (αναλόγως της τράπεζας στην οποία έχει εκδοθεί η πιστωτική κάρτα). 

Παρακάτω αναγράφονται τα σχετικά ποσά αναλόγως της κατηγορίας του οχήματος:

Μερική Απαλλαγή Ζημιών (CDW)

GROUP A:

750€

GROUP B:

750€

GROUP C:

750€

AT1:

750€

GROUP D:

900€

GROUP E:

900€

GROUP SUV:

1500€

AT2:

900€

GROUP G (7-SEAT):

1500€

GROUP I (9-SEAT):

1500€

AT3:

1500€

(Δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ)

Η Πλήρης Απαλλαγή Ευθύνης Ζημιών (SCDW) παρέχεται και πληρώνεται τοπικά. Δεν είναι υποχρεωτική και επιλέγεται με σκοπό να μειώσει το ποσό απαλλαγής της Μερικής Ασφάλισης (CDW).
Σε περίπτωση όπου ο ενοικιαστής αγοράσει την Πλήρης Απαλλαγή Ευθύνης Ζημιών (SCDW), ένα επιπλέον κόστος ανά ημέρα θα προστεθεί στο συνολικό κόστος ενοικίασης, το οποίο εξαρτάται από την κατηγορία του οχήματος.

Παρακαλώ σημειώστε ότι καμία ασφάλιση στην Ελλάδα δεν καλύπτει τις παρακάτω ζημιές:
-  Κάτω μέρος και οροφή του αυτοκινήτου
-  Τροχοί και λάστιχα
-  Καθρέπτες και Κρύσταλλα

Επίσης, ο ενοικιαστής δεν καλύπτεται πλήρως, ακόμη και αν έχει αγοράσει την Πλήρης Απαλλαγή Ευθύνης Ζημιών (SCDW), για ζημιές που έχουν προκληθεί από δική του ευθύνη λόγω κατανάλωσης αλκοόλ, ναρκωτικών ή λόγω μεταφοράς παρανόμων υλών και υλικών.
Σε περίπτωση ατυχήματος ή ζημιάς, είναι απαραίτητη η αναφορά από την αστυνομία, έτσι ώστε ο ενοικιαστής να μπορεί να καλυφθεί από την ασφαλιστική εταιρεία. Εάν ο ενοικιαστής δεν αναφέρει τη ζημία ή το ατύχημα κατά τη στιγμή που έγινε τότε δεν θα καλυφθεί από την ασφάλεια. Ωστόσο, ένα ελάχιστο ποσό απαιτείται ως διαχειριστικό κόστος σε περίπτωση ατυχήματος.

Πλήρης Απαλλαγή Ευθύνης Ζημιών (με ελάχιστο ποσό απαλλαγής)

 Ελάχιστο ποσό απαλλαγής

GROUP A:

90€

GROUP B:

90€

GROUP C:

90€

AT1:

90€

GROUP D:

90€

AT2:

90€

AT3:

175€

GROUP E:

175€

GROUP SUV:

275€

GROUP G (7-SEAT):

275€

GROUP I   (9-SEAT):

275€

(Συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ)

Η Ασφάλεια για Θραύση Κρυστάλλων είναι μία έξτρα ασφάλιση η οποία αγοράζεται και πληρώνεται επίσης κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου, με ένα επιπλέον κόστος ανά ημέρα.

back to top